Varför IPREN®

Varfor IPREN®

IPREN® tillhör en grupp läkemedel som kallas NSAID (icke steroida antiinflammatoriska / antireumatiska läkemedel). IPREN® verkar smärtstillande, febernedsättande och inflammationsdämpande.

Information om IPREN®

IPREN® har funnits i Sverige som receptfri värktablett sedan 1988. Sedan 2006 finns IPREN® även receptfritt som oral suspension och suppositorium för barn från 6 månader. Dessutom finns IPREN® som gel för den som överansträngt sig eller tränat extra hårt och fått ömmande muskler och leder. Tänk på att alltid läsa och följa anvisningarna i förpackningen innan du använder IPREN®. Läs mer om våra produkter här.

Iprenmannen

Iprenmannen

Kommer du ihåg all uppståndelse kring millennieskiftet? Då började en märklig man dyka upp i din teveruta. En liten, smått irriterande kille i blåvita kläder gjorde reklam för en värktablett. Det dröjde inte länge förrän hela landet trallade på låten om "den intelligenta värktabletten". I över tio år hyllades Iprenmannen i prisbelönta reklamfilmer.

Radio IPREN®

Radio IPREN®

När Iprenmannen tog farväl utfästes en belöning på 50 000 kr för den som kunde skapa den nya Iprensången. Det blev en högljudd tävling minst sagt. Vinnarlåten och många andra bra bidrag bildade sedan Sveriges nya radio – Radio IPREN®. Här spelas såväl kramgoa som metallhårda låtar om tillfällig värk och feber.

ibuprofen

Hur IPREN® fungerar

Det aktiva ämnet i IPREN® heter ibuprofen, vilket hämmar kroppens produktion av prostaglandiner, signalsubstanser som ger upphov till smärta, inflammation och feber.

Inflammation

Inflammation

Ibuprofen är inflammationsdämpande och används mot huvudvärk, menstruationssmärtor, tandvärk, ryggbesvär, muskel- och ledvärk samt vid feber.

Olika värktabletter hjälper olika bra vid olika typer av värk. Om inflammation är orsak till smärtan kan ett läkemedel med antiinflammatorisk effekt vara bäst, till exempel ibuprofen.

Alla skador mot kroppen, som slag, värme, kyla och kemiska ämnen kan utlösa en inflammation. Vanliga tecken på en inflammation är svullnad, rodnad, dunkande värk, värmekänsla och feber.

Tänk på

Tänk på

Det kan finnas en risk med att kombinera olika mediciner som har samma aktiva ämne, men som säljs under olika namn. Det kan leda till att du får i dig för hög dos vilket i sin tur kan leda till biverkningar och vara farligt.

Läs alltid bipacksedeln och ta aldrig högre doser än de angivna. Det ger inte bättre smärtstillande effekt, men ökar däremot risken för biverkningar.

Här presenteras de senaste Ipren-filmerna. Klicka på valfri teveruta och starta showen!

The Songs of IPREN®

The Songs of IPREN®

Mjuka kapslar

Mjuka kapslar

Hur fungerar IPREN® tabletter?

Hur fungerar IPREN® tabletter?