Lär dig mer om smärta och feber | IPREN®

IPREN® kan lindra flera typer av tillfällig smärta samt feber hos både vuxna och barn. Nedan kan du därför lära dig mer om olika symtom och smärta.

Vuxna

Huvudvärk

Huvudvärk

Huvudvärk är ett vanligt och återkommande symtom i befolkningen. I åldersgruppen 20–30 år drabbas >90% av alla kvinnor och 75 % av alla män då och då av huvudvärk. Varför har vi huvudvärk? Hur kan du hantera din huvudvärk?

En sittandes kvinna med smärta i sin nacke

Vad är axel-, rygg- och nackvärk?

Kroppen är gjord för rörelse. Muskel- och ledvärk är bland de vanligaste typerna av smärta i vardagen. Hur kan du lindra smärta i rygg, nacke och axlar?

En person som håller en varmvattenflaska mot magen

Mensvärk

Menstruation inträffar när en kvinna stöter ut livmoderslemhinnan. Detta kan orsaka smärtsamma kramper i buken då muskeln i livmodern sammandras för att stöta ut denna slemhinna. Vad kan man göra för att lindra smärtan?

Förkylning och influensa

Förkylning och influensa

Förkylning är en av de allra vanligaste infektionssjukdomarna och drabbar i genomsnitt vuxna en till två gånger per år. Barn drabbas minst dubbelt så ofta. Hur känns det när man blir förkyld? Vilka är symptomen? Vad kan man göra för att må bättre?

Tips för att förebygga och lindra smärta i vardagen

Tips för att förebygga och lindra smärta i vardagen

Över 65 procent av svenskar lider av smärtor i kroppen minst en eller två gånger i månaden. Men det finns saker man själv kan göra för att lindra tillfällig smärta. Här är några råd för alla som upplever smärtor i kroppen.

Barn

Ett barn som ligger ner på en soffa och håller en näsduk mot näsan

Feber hos barn: Här är 5 saker du kan behöva veta

Barn får feber lättare än vuxna, men febern behöver inte innebära att barnet är särskilt sjukt. Det viktiga är att ha koll på hur barnet mår för övrigt. Hur tar jag då bäst hand om mitt febriga barn och när bör vi söka vård?

En bild på en förpackning Ipren Oral Suspension 20mg/ml bredvid några leksaker formade som tänder

Barnets första tänder – 5 sätt att lindra besvären

Två små risgryn i underkäken, finns det något sötare? Tandsprickning kan dock vara både irriterande och smärtsamt för den lilla. Så här kan du lindra besvären.